Historiske Levi’s jeans selges i USA. Men de er langt ifra gratis.

Dersom du har noen hundre tusen kroner til overs, kan du i nærmeste fremtid skaffe deg et lite klenodium hos auksjonshuset Daniel Buck Auctions & Appraisals i den lille byen Lisbon Falls i USA.

Datert til rundt 1893, er det et par mildt sagt vintage jeans fra Levi’s som vil komme for salg. Og kanskje vel så spesielt – de er tilnærmet splitter nye.

Salget av de historiske buksene skulle egentlig bli gjennomført lørdag, men er inntil videre utsatt på grunn av tekniske problemer under auksjonen.

Følg divergent på Facebook og Instagram!
jeans2

Håndlagde nagler er blant noen av detaljene som jeansen har. Foto: Daniel Buck Auctions & Appraisals

Ifølge auksjonshuset ble jeansene kjøpt av Solomon Warner, en forretningsmann og pioner som deltok i etableringen av Arizona Territory. Warner brukte buksene bare et par ganger før han ble syk og døde i 1899.

Skyhøy pris

For den som virkelig er interessert i forhistorien til sine klær, kan det være verdt å merke seg at stoffet til buksene skal ha blitt produsert på en fabrikk i New Hampshire, og sydd av Levi’s i San Francisco.

Les også: Denne buksetrenden er eldre enn du tror

Prisen er ifølge auksjonshuset vanskelig å spå, men det er ingen tvil at jeansene er verdifulle. Ifølge News 9 gikk et par av den velkjente modellen 501, produsert i 1880, for 60.000 dollar under en auksjon i 2005. Den gang var det en til en japansk samler som punget ut for buksene.

Ikke som dagens jeans

I motsetning til moderne jeans fra produsenten, har det 123 år gamle paret med arbeidsbukser blant annet håndlagde nagler og enkle sømmer. Det er ingen beltestropper på buksene, men til gjengjeld knapper for å feste bukseseler i, og de har kun én baklomme.

Det siste kan selvsagt være en deal-breaker for noen, men når du tenker på historien bak disse jeansene kan det kanskje rettferdiggjøre kjøpet likevel. Eller i det minste nok til å fantasere om det.