– Det kan til og med brukes som balsam, sier Fredrik Öst i selskapet Snask. Snart kan ølet være på vei til det norske markedet.

– Vi hadde lenge hatt lyst til å lage et øl som skilte seg ut fra de vi har produsert sammen tidligere, og som bar preg av et veldig tydelig konsept. Siden alle vi som jobber her er tilhengere av å drikke øl i dusjen, så ble det etter hvert selvsagt at vi burde lage det ultimate ølet for nettopp dét. Rett og slett en shower beer, forteller grunnlegger og kreativ direktør i designbyrået Snask, Fredrik Öst.

Verdensnyhet

Stockholm-selskapet har i flere år jobbet sammen med det svenske bryggeriet PangPang innen design. Sammen har de en håndfull øl-varianter bak seg. Men deres siste oppfinnelse, lansert like før nyttår, stammer fra et langt tettere samarbeid, som etter alt å dømme har tilført markedet noe helt nytt. Nemlig verdens første dusj-øl.

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

– I våre øyne er all øl en potensiell shower beer. Men dette er den første som er tilpasset og rettet direkte mot å nyte i dusjen, og som er produsert for å drikkes i fire slurker før man gjør seg klar for kvelden, forklarer Öst.

Fredrik Öst i Snask håper Norge vil være en del av Shower Beers framtid.

Det relativt høye alkoholinnholdet på ti prosent, har vært bevisst fra produsentens side. Men mennene bak legger vekt på at volumet på flasken er redusert i takt med den økende alkoholprosenten.

– Man kan selvsagt drikke en halvliter med så høy alkoholprosent, men da blir man kanskje i litt for godt humør samtidig som ølet sannsynligvis blir lunkent. Derfor har vi begrenset oss til knappe to desiliter, forteller Öst.

Les også: Da kollektivet fikk et ledig rom, fikk Bjørn en idé. Fem år senere brygger han og Amund øl på heltid.

– Optimalisert for anledningen

For selve bryggeren bak Shower Beer, Fredrik Tunedal, var det ingen tvil om at øl og dusj går sammen som hånd i hanske. Troen på at det var marked for et slikt øl ble ytterligere forsterket, da han begynte å søke seg gjennom sosiale medier.

Eier av PangPang bryggeri, Fredrik Tunedal, har sammen med Snask utviklet Shower Beer.

– Ved å søke etter hashtaggen showerbeer, var det lett å se at folk over hele verden liker å ta en kald øl i dusjen. Det jeg ønsket, var å optimalisere følelsen det gir, ved å lage en øl spesialtilpasset den settingen, sier eieren av PangPang bryggeri til magasinet Munchies.

Godt mottatt

Det svenskproduserte ølet av typen pale ale slo umiddelbart godt an hos kundene, og den første batchen ble umiddelbart utsolgt. Det har ført til at planene om en langt større lansering og spredning av produktet har funnet sted.

Batch nummer to er allerede på plass i bryggetankene, og Öst avslører at også Norge er med i planene for dusj-ølets framtid.

LES OGSÅ: DEN ARKTISKE WHISKYENS INNTOG

– Vi ønsker at ølet skal kunne markedsføre seg selv, via et godt rykte. På sikt håper vi å komme dit at når folk ankommer et hotellrom, så skal det stå en kald Shower Beer i minibaren som man kan ta med seg i dusjen før man skal ned i lobbyen og treffe venner. Norge er virkelig en del av våre framtidsplaner, så vi håper å komme i kontakt med en distributør som vil hjelpe oss å lansere det der, forteller han ivrig.

Øl i håret?

Det som derimot kan gi nyproduksjonen Shower Beer noen skråblikk, er valget av glassflaske. For selv om volumet er lite, blir skårene fort mange nok dersom uhellet først er ute og flasken treffer flisene på badegulvet.

Öst kan på sin side berolige med at slike hendelser, i likhet med dusj-øl selv, er svært sjelden vare.

LIKER DU DENNE SAKEN? FØLG Divergent PÅ FACEBOOK OG FÅ VARSEL HVER GANG VI LEGGER UT NYTT INNHOLD!

– Selv har vi aldri mistet en glassflaske i dusjen, og vi drikker mye øl der. Men for de som kjenner seg ekstra nervøse for akkurat dét, så planlegger vi en boksvariant også. Ellers må vi kanskje vurdere å lansere Shower Plaster, sier Öst lattermildt.

Og for de som ikke liker øl godt nok til å tømme hele flasken i dusjen, har mennene bak nyskapingen et alternativt bruksområde.

– Ølet har en veldig god citrusduft, og kan faktisk brukes som balsam, avslører Öst.