Mens det letes etter liv på andre planeter, har øl-produsenten hendene fulle med andre planer.

Finnes det liv på på andre planeter? Det har vært ett av de mest sentrale spørsmålene innen forskning i moderne tid, og NASAs siste funn gir nye tegn til at det kan være sant. Men mens de fleste spør seg «er det liv på Mars?», velger den amerikanske Budweiser en litt mer utradisjonell tilnærming.

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

For øl-produsenten skal visstnok jobbe iherdig med å gjøre livet i rommet om mulig enda mer spennende.

Marsboer-øl

11. mars blir kanskje ikke stående som en merkedag i historiebøkene, men det var likevel lørdagen Budweiser presenterte sine planer i Austin, Texas. Ved blant andre den pensjonerte astronauten Clayton Anderson, avslørte bryggeriet at de jobber med teknologien som skal ende i et såkalt mikrogravitasjonsbryggeri.

Bryggeriet har allerede logoen klar. Foto: Budweiser

Og navnet på resultatet øl-giganten håper å ende opp med? Marsboer-øl så klart.

LES OGSÅ: DA KOLLEKTIVET FIKK ET LEDIG ROM, FIKK BJØRN EN IDÉ. FEM ÅR SENERE BRYGGER HAN OG AMUND ØL PÅ HELTID.

– Dette er en drøm som springer ut av vårt evinnelige fokus på innovasjon, sa visepresident Ricardo Marques i Budweiser under presentasjonen.

Øl-kolonisering

Enkelt blir det imidlertid ikke, selv for milliardselskapet Budweiser. Selve bryggeprosessen avhenger av gravitasjon – noe som er mildt sagt mangelvare på den røde planet. Anderson la selv fram noen av utfordringene ved å brygge øl uten tyngdekraft.

LIKTE DU DENNE SAKEN? FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG FÅ VARSEL HVER GANG VI LEGGER UT NYTT INNHOLD!

– Kullsyren kommer til å være et problem, poengterte eks-astronauten. Mens Marques på sin side har visjonene klare.

– Når man kan nyte noen iskalde Buds på Mars, vil det være det øyeblikket vi virkelig har realisert våre drømmer om en koloni i rommet, sa visepresidenten.

Les også: På dette hotellet skal alle rom ha tappekran og suitens boblebad fylles med øl

Hvorvidt det faktisk vil være mulig å drikke et eventuelt marsboer-øl, gjenstår å se. NASA beskriver selv inntak av  for eksempel brus som «et stort skumkaos».