San Diego vil erstatte 30 prosent av dagens vannforbruk med resirkulert vann. Stone Brewing går nye veier innen ølproduksjonen for å bidra.

– Med dette viser vi at vi tar vår del av ansvaret for å sørge for et bærekraftig samfunn, sier Colin Gatlin, pressekontakt hos bryggeriet Stone Brewing i San Diego til Divergent.

Denne uken lanserte bryggeriet sin første øl laget av renset kloakkvann. Målet med prosjektet er å bidra til byens ønske om å kutte kraftig i vannforbruket i San Diego.

– Fantastisk

Full Circle Pale Ale er navnet på ølet, som også har fått kallenavnet «Toalett til tappekran». Og borgermester i San Diego, Kevin Faulconer, er ifølge lokalavisen San Diego Times svært begeistret over stuntet.

Les også: Budweiser vil brygge øl på Mars

– Dette er fantastisk. Det er ingen bedre måte å virkelig løfte frem kvalitetene dette vannet har, sier Faulconer.

Svært begeistret

Steve Gonzales ved Stone Brewing var selv skeptisk til ideen om å bruke renset kloakkvann i produksjonen. Men etter å ha smakt på resultatet, er han overbevist.

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

– Dette går rett inn på topp 3-lista over pale ale jeg har smakt. Det smaker ironisk nok veldig rent, sier Gonzales til tv-stasjonen KGTV.

Begrenset opplag – foreløpig

For den som ønsker å smake på det noe spesielle ølet, er sjansene dessverre små. Ifølge Gatlin ble det kun brygget som en test, og i et svært begrenset parti.

Ifølge bryggeriet vil imidlertid ølet bli tilgjengelig for markedet om ikke lenge.

LES OGSÅ: PÅ DETTE HOTELLET SKAL ALLE ROM HA TAPPEKRAN OG SUITENS BOBLEBAD FYLLES MED ØL

– Det viser at mulighetene er mange for å nå målet om å erstatte 30 prosent av vannforbruket med resirkulert vann innen 2035, sier Gatlin.

Likte du denne saken? Klikk her og følg oss på Facebook!