– Passer fint for små hender, heftige hentesveiser og stoooore ego.

Ingen amerikansk president har vært så upopulær så kort tid etter valget som Donald Trump. Politikerens bruk av betegnelsen «fake news» er noe av det som har brent seg fast ikke bare blant amerikanerne, men verdens befolkning generelt. Det har også bryggeriet Northern Maverick i Canada lagt merke til.

LES OGSÅ: PÅ DETTE HOTELLET SKAL ALLE ROM HA TAPPEKRAN OG SUITENS BOBLEBAD FYLLES MED ØL

Denne uken lanserte de derfor et eget øl hvor presidenten pryder boksen. Men det spørs om hovedpersonen selv er like begeistret for resultatet.

Make Beer Great Again

«Fake news ale» er navnet det nye ølet har fått. På Instagram skriver øl-produsenten selv at det nye brygget «passer fint for små hender, heftige hentesveiser, stoooore ego og alt som kommer fra Mexico.» Northern Maverick avslutter også meldingen med #MakeBeerGreatAgain og refererer dermed til Trumps slagord «Make America Great Again».

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

Reaksjonene etter at bryggeriet slapp nyheten, har selvsagt ikke latt vente på seg. Store aviser som Daily Mail, Washington Times og Huffington Post har allerede omtalt ølet.

– Vi viser vår solidaritet med våre amerikanske naboer i deres tid med behov for øl. Derfor har vi besluttet å donere fem cent av hver solgte «Fake News Ale» til noen som bidrar til å avsløre og hindre tvilsom politikk. Folk vil bli invitert til å nominere og stemme på hvilken organisasjon som skal motta donasjonen, skriver Northern Maverick i en pressemelding.

Hevnaksjon?

Flere måneder har gått siden begrepet fake news dukket opp, under Trumps første pressekonferanse som presidentkandidat. Men det er langt ifra det eneste utspillet finansmannen har overrasket med.

LES OGSÅ: BUDWEISER VIL BRYGGE ØL PÅ MARS

Og det canadiske bryggeriet sender med ølet en liten hevn i retning Trump, etter at han blant annet skrev følgende på Twitter: Name a great Canadian…oh, wait, you can’t.

Presidenten har, ikke overraskende, avstått fra å kommentere lanseringen så langt.

Likte du denne saken? Klikk her og følg oss på Facebook!