Han fant sitt skjeggforbilde i Sons of Anarchy. Men nå liker han bedre sin egen ansiktspryd.

Navn: Johan Michelsson
Alder: 32
Bor: Uppsala, Sverige
Sivilstatus: Kjæreste

Så, Johan, hvorfor begynte du å la skjegget gro?

– I starten var det bare for å slippe å barbere meg hver morgen under verneplikten. Men siden har jeg hatt litt forskjellige varianter, noen korte og noe geiteskjegg. Det var likevel først i slutten av 2012 at jeg begynte å spare for alvor, og da var tanken at jeg skulle se hvor langt det kunne bli på ett år. Men jeg trivdes så godt med det etter det året, at jeg beholdt skjegget og fortsatte å spare.

Hva føler du skjegget ditt sier om personligheten din?

– At jeg er en person som liker å stikke meg ut i mengden. Og at jeg ikke bryr meg så mye om hva andre synes.

Les også: Nils ble årets skjegg 2016: – Alle menn bør prøve å la skjegget gro

Hva er den beste kommentaren du har fått om skjegget ditt?

– «Now that’s a beard of biblical proportions!» eller «fint skjegg, får jeg by deg på en øl?»

Intet skjegg, sier du? Foto: Privat

…Og den verste du har fått?

– Det har hendt at folk har antydet at jeg ser ut som en fra taliban, bare fordi jeg har skjegg. Men det er egentlig sjelden jeg får negative kommentarer.

Hvor mye tid bruker du på skjegget hver uke, og hva gjør du med det?

– Faktisk ikke så mye! Jeg børster det hver morgen etter en dusj, og så blir det skjeggolje. Det har blitt en naturlig del av morgenrutinen og tar ikke så mange minutter. Mustasjen og sidene trimmes når det trengs, det er alt.

Bruker du noen skjeggprodukter?

– Ja, det går i Wild Man Beard Oil (The Original), Wild Man Beard Cream og en skjeggbørste fra Dr. Dittmar.

LES OGSÅ: MORTEN VIL SAMLE SKJEGG-NORGE TIL ETT NETTVERK

Har du et forbilde når det kommer til ansiktshår?

– Da jeg begynte å spare i 2012, var det Opie i Sons Of Anarchy. Men nå synes jeg hans skjegg virker litt smått og stusslig. Så jeg har ikke lenger noe forbilde, tror jeg.

Du har jo et langt og imponerende skjegg. Hva liker du best med det?

– Lengden. Det er ikke alle som kan eller order å spare så lenge. Og så elsker jeg samholdet og brorskapen som automatisk kommer med skjegget. Jeg har blitt kjent med utrolig mange hyggelige folk takket være skjegget.

LES OGSÅ: RUNARS SKJEGGPROBLEM HAR BLITT MILLIONBUTIKK

…Og hva skulle du ønske var annerledes?

– Jeg har ingen skjeggvekst på kinnene, og det synes jeg i blant er ganske synd.

Det kan kanskje være vanskelig å forestille seg, men forsøk – hvis noen skulle stille deg et ultimatum som endte med at du valgte å barbere bort skjegget, hva måtte det vært?

– Hvis jeg måtte velge mellom å barbere meg og aldri mer drikke øl… Så hadde jeg nok dessverre tatt skjegget.

Gå ikke glipp av vår neste sak om skjegg – klikk her og følg Divergent på Facebook!