Det beste komplimentet Espen Krøll får for skjegget sitt, er når folk bare nikker anerkjennende. Han vet hva de sikter til.

Navn: Espen Krøll
Alder: 27 år
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel

Du har et skjegg mange nok blir sjalu på, Espen. Hvorfor begynte du å la det gro?

– Skjegget gror ganske lett av seg selv, så jeg bare sluttet å barbere det. Jeg har alltid testet ut forskjellige barter og skjegg, siden jeg fikk skjeggvekst. De siste årene har det stort sett vært helskjegg, fordi det er lettest, og fordi jeg kan.

Hva føler du skjegget sier om personligheten din?

– Jeg føler ikke skjegget reflekterer personligheten min så mye. Det er såpass innafor i Norge å ha skjegg om dagen, så man trenger ikke å ha en spesiell personlighet for å gro skjegg lenger.

Les også: 8520 kvinner har talt: Menn er mer attraktive med skjegg

De tidligere som har vært profilert i denne spalten, har fått noen imponerende kommentarer på grunn av skjegget sitt – hva er den beste du har fått om skjegget?

– Den beste er vel de små subtile nikkene man får av andre skjeggete menn. Eller ett enkelt «fint skjegg». Jeg liker også viking-assosiasjonen folk får.

Espen jobber blant annet som modell. Foto: Nora Angeltveit

Har du opplevd å få negative kommentarer også?

– Det verste må være når folk kaller meg Jesus, eller de som stikker hånda si i skjegget uten å spørre. Hvis folk spør først i stedet, så får de som oftest lov.

LES OGSÅ: RUNARS SKJEGGPROBLEM HAR BLITT MILLIONBUTIKK

Du jobber som modell, og er avhengig av å holde skjegget fint. Hvor mye tid bruker du på det i uka?

– Det blir omkring 10-15 minutter i uka på skjegget. Da er det vask og olje to ganger i uka, og pynting av linjene på kinnene annenhver uke.

Hvilke skjeggprodukter bruker du?

– Med produkter så tenker jeg ikke så nøye over det. Jeg har masse vareprøver som varer lenge, ellers bruker jeg samme olje og shampo som jeg bruker i håret. Jeg var veldig fornøyd med Redken sin Diamond oil, men etter at den gikk tom har jeg levd på vareprøver, blant annet en olje fra Graabein jeg likte ganske bra.

Les også: – Målet er enkelt og greit å spare så langt og stort som mulig

– Problemet for meg er at skjeggprodukter ofte lukter mye mer enn hårprodukter, så når jeg da bruker produktene i skjegg og hår blir det for mye lukt for min smak.

Du er som nevnt modell, men har du noen forbilder innen skjeggverden?

– Jeg har nok ingen store idoler der, men da jeg var liten, så lekte jeg mye med lego. Og jeg var alltid trollmannen, så, for å si noen, så sier jeg LEGO-trollmannen.

LES OGSÅ: NILS BLE ÅRETS SKJEGG 2016: – ALLE MENN BØR PRØVE Å LA SKJEGGET GRO

Kreativt valg av forbilde. Hva liker du best med skjegget ditt?

– Jeg liker fyldigheten, hvor tykt det blir, og at det gir meg frihet til å leke litt med fasonger på skjegget. Ofte liker jeg å gjøre det litt rundere, og mer koselig enn den strenge firkanta stilen jeg ser mange kjører. Og så liker jeg de forskjellige fargene skjegget har – den litt lyse fargen rundt munnen, og den mørke fargen som tar over nedover mot haka, og ut mot kantene.

Fargesjatteringene i skjegget er noe av det Espen liker best med det. Foto: Nina Red

Og hva skulle du ønske var annerledes?

– Jeg skulle ønske barten snurrer seg likt. Det hadde vært gøy å kunne pynte seg med en snurr ved fine anledninger, men når sidene på barten snurrer seg forskjellig, så ser det bare rart ut.

LES OGSÅ: MORTEN VIL SAMLE SKJEGG-NORGE TIL ETT NETTVERK

Mange som blir spurt, svarer at det ikke finnes noe som kan få dem til å ta skjegget. Hva med deg – hvis noen skulle stille deg et ultimatum som endte med at du valgte å barbere bort skjegget, hva måtte det være?

– Jeg barberer faktisk ofte vekk skjegget, og pleier å gjøre det rundt november, for å markere Movember. Og så hender det en og annen reklamefilm betaler meg for å barbere meg. Men dersom folk gir meg ubegrunnede ultimatum, så følger jeg en norm: Da taper den personen – alltid.

Gå ikke glipp av vår neste sak om skjegg – klikk her og følg Divergent på Facebook!