– Jeg gikk fra en jobb hvor det var en relativt streng no-beard policy.

Navn: Jonas Holte Tørresen
Alder: 38 år
Bor: Røyse
Sivilstatus: Samboer og to barn

Et voksent skjegg har fått plass i ansiktet ditt, Jonas. Hvorfor begynte du å la det gro?

– Jeg har hatt skjegg i forskjellige former og fasonger helt siden videregående, men da jeg byttet jobb for tre år siden (fra en jobb hvor det var en relativt streng no-beard policy), tenkte jeg det kunne være moro å se hvordan jeg ville se ut med fullskjegg – noe jeg ikke hadde hatt før. Jeg hadde forsøkt flere ganger tidligere, men alltid gitt opp når jeg kom til «klø-fasen».

– Men jeg tok skjegget i forbindelse med Movember et år. Det var ikke kledelig. Med mindre man er en stor fan av Ned Flanders i Simpsons, da.

Jonas H. Tørresen kan fort ligne på en ekte versjon av mr. Flanders i tv-serien Simpsons dersom skjegget må vike. Foto: Privat

Hva føler du skjegget sier om personligheten din?

– Jeg tenker at det sier litt om at jeg ikke er redd for å gå mine egne veier, og ikke har et behov for å smelte inn i mengden.

Les også: 8520 kvinner har talt: Menn er mer attraktive med skjegg

Du sier du jobbet et sted med no-beard policy tidligere, men har du rukket å få noen gode kommentarer for skjegget etter at du byttet jobb og lot det gro?

– Ja. Den beste må være «det der var et majestetisk skjegg!»

Har du opplevd å få negative kommentarer også?

– Får egentlig sjeldent negative kommentarer, men en kveld for noen uker siden sa min mor jeg så ut som en bever.

LES OGSÅ: RUNARS SKJEGGPROBLEM HAR BLITT MILLIONBUTIKK

Går det med mye tid for å holde skjegget fint?

– Jeg har en fast rutine hver morgen som tar en 10-15 minutter, alt etter dagsform. Den består av en rask vask i varmt vann, gre igjennom med kam, olje og balm, og så kam og børste igjen til slutt.

Jonas står også bak skjeggproduktene North Sea Beard Co.

Hvilke skjeggprodukter bruker du?

– Jeg driver med produksjon av skjeggpleieprodukter på fritiden, og har en minibedrift som heter North Sea Beard Co. Naturlig nok kommer derfor det jeg bruker av oljer, balm og bartevoks derfra.

Les også: – Målet er enkelt og greit å spare så langt og stort som mulig

Noen av de som figurerer i denne spalten har forbilder innen skjeggverden. Har du noen inspirasjonskilde eller mann du ser opp til der?

– Egentlig ikke, men skal jeg trekke frem noen som jeg synes har er utrolig rått skjegg, må det være Jeffrey Buoncristiano.

LES OGSÅ: NILS BLE ÅRETS SKJEGG 2016: – ALLE MENN BØR PRØVE Å LA SKJEGGET GRO

Du har hatt mange varianter av skjegg. Hva liker du best med skjegget ditt?

– At det stort sett er håndterlig og holder seg på plass, slik at jeg ikke trenger å ty til mye hjelpemidler for å få det til å se ut som jeg vil. Og at det begynner å bli hvitt enkelte steder. Noe jeg synes er tøft.

Og hva skulle du ønske var annerledes?

– Det er litt dårlig dekning på kinnene. Og så har jeg en bart som må få juling en gang iblant for å holde seg symmetrisk

LES OGSÅ: MORTEN VIL SAMLE SKJEGG-NORGE TIL ETT NETTVERK

Mange som blir spurt, svarer at det ikke finnes noe som kan få dem til å ta skjegget. Hvordan stiller du deg der – hvis noen skulle stille deg et ultimatum som endte med at du valgte å barbere bort skjegget, hva måtte det være?

– Om barna hadde blitt redd for meg, eller fruen hadde sagt jeg og skjegget måtte sove i garasjen, hadde jeg tatt det. Ellers; om valget hadde stått mellom skjegget og platesamlingen, hadde nok dessverre skjegget måtte vike.

Gå ikke glipp av vår neste sak om skjegg – klikk her og følg Divergent på Facebook!