– Vi tenkte på øl, og hvem vi ville ta et glass med. Vi landet på Bob.

Han er kjent for å ta seg en halvliter eller tre, den tidligere statsministeren i Australia, Bob Hawke. Kanskje er han ikke den eneste politikeren som er beryktet for nettopp dét, men få av dem kan likevel skilte med sitt eget brygg.

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

Med storstilt markering ble 87-åringens øl, som er det første fra Hawke’s Brewing Co, offisielt lansert denne måneden. Og det til hovedpersonens store glede.

– En nydelig øl, slo Hawke fast etter sin første slurk.

Drakk 1,4 liter på 11 sekunder

Den velkjente mannen, som var en av Australias mest populære statsministeren gjennom tidene. Men australieren markerte seg allerede før sin politiske karriere. Studietiden avsluttet han nemlig med å sette en noe uvanlig verdensrekord.

LES OGSÅ: PÅ DETTE HOTELLET SKAL ALLE ROM HA TAPPEKRAN OG SUITENS BOBLEBAD FYLLES MED ØL

På 11 sekunder helte Hawke i seg 1,4 liter øl, eller en yard med øl, som det også betegnes som. Han ble også filmet styrtende en øl under en cricketkamp i 2012. Videoen viser at 87-åringen ikke har glemt gamle kunster.

Ny jobb?

Selv har han uttalt at stuntet nok var med på å gjøre ham så populær som politiker senere i livet, og sørget for at han ble sittende som statsminister fra 1993 til 1991.

Les også: Ølet vekker internasjonal oppsikt, men kanskje ikke slik Trump håpet på

Og etter å ha lagt politikken på hylla, er det kanskje rom for en annen karriere?

– Se på dette. Jeg kunne jo fått jobb som bartender, sa den tidligere statsministeren etter å ha tappet noen glass under lanseringen av hans eget øl.

Kuldegrader og ølhunger

Ølet skal ha hatt sitt utspring på et av Wall Streets kontorer i New York. Nathan Lennon og David Gibson satt og dagdrømte. Ute var det fem kuldegrader, hjemme i Australia var det varmt og perfekt temperatur for en øl.

– Vi fikk hjemlengsel og tenkte «hvem ville vi tatt en øl med om vi kunne velge». Vi landet på Bob, sier Lennon til The Weekly Review.

Likte du denne saken? Klikk her og følg oss på Facebook!