Og her er produktet du bør teste hvis du vil ha renere jeans uten å vaske dem.

– Et skikkelig par jeans trenger egentlig ikke vaskes i vaskemaskin.

Sitatet fra administrerende direktør i Levi Strauss, Chip Bergh, levner lite rom for tolkning. Kjøper du nye dongeribukser, er rådet du får i butikken som regel det samme som Berghs – ikke vask dem, heng dem i stedet ut til lufting eller i verste fall i fryseren. Høres det ikke særlig fristende ut? Årsaken til rådet er ganske enkel.

Sparer buksene for slitasje

Ifølge The Guardian er poenget med ikke å vaske jeans, først og fremst å unngå å bryte ned fibrene i stoffet, og på den måten få en bukse som varer lenger. I tillegg bevares den dype fargen og stivheten som gir følelsen av ny denim.

Les også: Disse 123 år gamle buksene kan bli dine

Over tid vil stoffet i tillegg preges av deg som bruker den. Jeansene tilpasser seg deg og dine bevegelser. På den måten får du den unike vasken, som det ironisk nok kalles, siden den skapes av at du, nettopp, ikke vasker buksene.

Kort oppsummert: Det handler om levetid og særpreg på buksene.

Les også: Denne buksetrenden er eldre enn du tror

Jomfruvasken – eller?

Men hva så når du endelig har kommet til punktet at det er ingen vei tilbake – buksene dine må vaskes? Eller må de egentlig det. Et produkt, som foreløpig ikke er tilgjengelig på det norske markedet, er sprayen Mr. Black.

mr-black

Produktet Mr. Black ble en umiddelbar salgssuksess. Foto: Pressefoto

Renseproduktets historie strekker seg helt tilbake til 2011 og Australia, hvor Ash Black savnet et alternativ til butikkenes råd om ikke å vaske jeansene. Etter måneder med prøver sammen med noen av Australias beste fagpersonell innen tekstil, så Mr. Black dagens lys. Vel, ikke Mr. Black selv, da. Sprayen Mr. Black.

Umiddelbar salgssuksess

Kort tid etter at produktet var klart, fant det ved hjelp av Ash Black veien til flere av Australias klesbutikker. Kort tid etter ble sprayen satt i fullskalaproduksjon og lansert over hele verden. I Sverige selges den allerede flere steder over hele landet.

Produktet er ifølge produsenten antibakterielt, nøytraliserer lukt, frisker opp jeansene og fjerner følelsen av svette og skitne bukser – som jo vil komme, dersom du følger rådet om aldri å vaske dem.

– Spray dem med innsiden ut, la den virke i fem til ti minutter og heng dem til tørk. Det er alt du trenger å gjøre, sier Black til The Guardian.

Følg divergent på Facebook og Instagram!