Snart kommer produktet som skal revolusjonere sykkelturen. Dekket trenger verken pumpes opp eller lappes.

Få ting er mer irriterende enn å punktere når man er ute og sykler. Bytte av slange kan være et herk når man befinner seg langs veien eller ute i marka. Men heldigvis finnes det alternativer for den som vil eliminere faren med flatt dekk.

Punkteringssikre sykkeldekk er ikke noe nytt på markedet, men problemet med tidligere produkter har blant annet vært at de er for myke eller rett og slett ikke har god nok demping. Det har også ført til en relativt beskjeden popularitet på markedet.

Nå kommer imidlertid Canyon Crawler med modellene Nexo og Ever Tires, som lover å endre kvalitetene på punkteringsfrie sykkeldekk drastisk.

Les også: Runars (32) skjeggproblem ble til millionbutikk

På høyde med dopapir

Via crowdfundingssiden Kickstarter har de tre sykkelentusiastene bak oppfinnelsen satt i gang finansieringen. Med sju års erfaring fra sykkelbransjen, er ingen av dem fremmed for punkterte dekk. Selv hevder de innovasjonen produktene representerer, kan sammenlignes med det man opplevde da dopapiret så dagens lys.

Modellen Ever Tires er perforert. Foto: Pressefoto

Modellen Ever Tires er perforert. Foto: Pressefoto

Engasjementet rundt Nexo og Ever Tires har vært enormt, og allerede en knapp måned før fristen gikk ut, var produktene ferdigfinansiert via Kickstarter.

Følg divergent på Facebook og Instagram!

De nye dekkene skal ifølge produsenten holde til i overkant av 800 mil dersom man kjøper en ferdig pakke med felg, og nesten 500 mil dersom du monterer dekkene på dine egne felger. Eller henholdsvis Norge på langs neste tre og to ganger – altså nok for de fleste, skulle man tro.

Miljøbevisste oppfinnere

I tillegg til hele tanken bak punkteringsfrie dekk, trekker de tre oppfinnerne også fram miljøbelastningen tradisjonelle sykkeldekk representerer. Ifølge Canyon Crawler genereres så mye som 10 millioner tonn avfall årlig fra sykkeldekk- og slanger.

Les også: Disse 123 år gamle buksene kan bli dine

De nye dekkene vil potensielt kunne begrense denne avfallsmengden kraftig, og er i tillegg mulig å resirkulere.