Få i Norge vet hvem han er. I utlandet dukker mannen fra Tønsberg opp på lister med verdens kjendiser.

Verdenskjente modeller, fotografer, rappere og moteikoner. Og en middelaldrende mann fra Tønsberg. – Det er ikke til å tro, sier Nick Johannessen.

Det oser ikke av global oppmerksomhet i den 70-tallsinspirerte stua til Nick Johannessen. Eneboligen ved Tønsberg sentrum er like anonym som de andre i nabolaget. Familiens to corgier ligger rett ut på gulvet, men løfter blikket innimellom i håp om å bli klødd. I sofaen sitter det som ved første øyekast ser ut til å være en anonym 49-åring. Men sivilingeniøren har blitt plassert i celebert selskap av flere i løpet av de siste årene.

– Det er egentlig ikke til å tro. Lister med verdenskjente modeller, fotografer, rappere og moteikoner. Og en middelaldrende mann fra Tønsberg. Det er ganske surrealistisk, sier Johannessen.

– En enorm overraskelse

Den mørke skjorta og jeansen han har på seg, skiller seg ikke ut for et utrent øye. Men det er klærne som har gitt den halvt britiske mannen anerkjennelse i utlandet de senere årene. Da et av Storbritannias største herremagasin, Esquire, skulle kåre de 20 stiligst kledde mennene på Instagram, dukket plutselig Nick Johannessen, eller Well dressed Dad som han går under, opp.

LES OGSÅ: 123 ÅR GAMLE LEVI’S-BUKSER KAN BLI DINE

På samme liste plasserte magasinet personligheter som den verdenskjente rapperen Tinie Tempah, som har jobbet med Rihanna og Usher, programleder Pelayo Diaz som har jobbet med klesmerker som Armani og Louis Vuitton, og moteredaktør og tidligere modell Frederik Lentz Andersen.

Nick har høstet mye oppmerksomhet for sine klær både i utlandet og på Instagram. Foto: Privat

– Det kom som en enorm overraskelse. Jeg var ikke klar over at britisk presse fulgte med på det jeg gjør i det hele tatt. Men nå har både Huffington Post og den kinesiske utgaven av Gentlemen’s Quarterly (GQ) trukket meg frem som unik moteblogger. Det er veldig gøy og samtidig ganske utrolig, forteller Johannessen.

Finne seg sjæl

Interessen for klær fikk sivilingeniøren først i voksen alder. En skilsmisse og påfølgende periode med selvrealisering førte blant annet med seg en garderobe som vokste seg stor. Lidenskapen ble i 2013 til bloggen Well dressed Dad, som i fjor hadde nærmere 150.000 lesere. Samtidig har over 12.000 strømmet til Instagram-profilen hans, hvor konseptet blant annet er det han betegner som «brødrebilder» – foto der han har manipulert inn seg selv ikledd flere antrekk fra den omfangsrike garderoben.

Oppmerksomheten til tross, det er i Asia og Storbritannia han hovedsakelig har vekket interesse hos publikum så langt. Hjemme i Tønsberg og Norge for øvrig, er det få som vet hvem han er.

Les også: – De fleste aner ikke at det er et miljø for dette i Norge. For oss er det selve livet.

– Og det er egentlig litt greit. Jeg har ikke noe mål om å bli kjent igjen på gata. Men det er selvsagt veldig hyggelig hvis noen synes det jeg skriver om og viser frem er kult eller inspirerende. Jeg legger ned en del timer i dette, så i tillegg til familieliv og jobben som sivilingeniør, er det ikke akkurat noe problem å fylle dagene, sier 49-åringen som også er en erfaren Jaguar-mekaniker og bilentusiast.

Bloggeren kjøper helst klær og sko med en historie bak seg. Her viser han frem et par Indy boots. Foto: Audun Hageskal

Hva han ser etter i klesverden, er det derimot vanskelig å gi et enkelt svar på. Stilen er gjennomført, ren og klassisk. Jakten på nye plagg dreier seg konstant om å finne noe annerledes og nytt. Han kjøper aldri samme ting to ganger. Og aller helst, skal det ligge en historie bak det han kjøper.

Les også: Svenskenes nye øl er verdens første – og av det mer spesielle slaget

– Som med disse skoene, som bare kalles Indy boots fordi Harrison Ford insisterte på å bruke dem i Indiana Jones-filmene i stedet for Red Wing-sko. Jeg vet hva jeg liker, og er villig til å betale for det. Men jeg har blitt veldig spesifisert i smaken etter hvert. Det har gjort interessen både morsom og vanskelig. Selv i Oslo, med flere tusen klesbutikker, er det kun to-tre jeg går i, forteller Johannesen.

Skreddersydd interesse

Et par jeans i en nærmest rødlilla farge løftes frem fra bunken på bordet. Den håndsydde buksa fra Barcelona, med stoff fra Japan og skinn på knappene i gylfen, er et puslespill av finurlige detaljer. Overraskelsen er derfor ikke stor, da han forteller forhistorien.

Den spesialbestilte jeansen er spekket med detaljer. Foto: Audun Hageskal

– Spesialbestilt og sydd til meg. Det finnes bare en av denne i hele verden. Trådene i den ene retningen er farget med persimon, i den andre retningen naturlig indigo. Men den kostet ikke mer enn rundt 3000 kroner, så hvis du tenker på kvaliteten på denne, som er håndsydd, sammenlignet med masseproduserte jeans til rundt en tusenlapp, så er det faktisk ikke så ille. Og man vil selvsagt ta bedre vare på denne enn en som det finnes titusenvis av, forklarer han.

LIKER DU DENNE SAKEN? Trykk her for å følge divergent PÅ FACEBOOK OG FÅ VARSEL HVER GANG VI LEGGER UT NYTT INNHOLD!

I posten kommer leveranser med ujevne mellomrom. Vester fra Japan, bukser fra Australia og Spania, tweed fra Storbritannia. Alt i jakten på det unike, og mye av det skreddersydd til ham. Alt ifra velkjente norske merker som Livid, Norwegian Rain og Steel Feather til mer eksklusive Nigel Cabourn og Monitaly.

– Jeg er kanskje den eneste i Norge som faktisk samler på vester, sier Johannessen og ler.

Nick Johannessen er kjent som Well dressed Dad. Her med noen av vestene fra samlingen. Foto: Audun Hageskal

Fyller flere rom

Interessen for klær preger også feriene til familien. Turer til utlandet gjennomføres sjelden uten at det på forhånd gjøres research med tanke på å finne nye skatter til garderoben.

En kamuflasjejakke tres på – også denne den eneste i verden i sitt slag.

Les også: Brødrene var misfornøyde med capsene på markedet. Nå selger de sine egne for 6 millioner.

– Jeg fikk spesialbestilt denne. Det morsomme er at den er en helt vanlig duffelcoat, men i kamuflasje. Den fungerer bare ikke som det siste. Hadde denne vært grå eller svart, hadde jeg forsvunnet i mengden og kamuflert meg. I stedet stikker jeg meg ut.

Garderoben ønsker den godt over gjennomsnittet klesinteresserte sivilingeniøren imidlertid ikke å vise frem. Unnskyldninger om rot og kaos kommer snikende. Men hvor mye klær har han egentlig i huset?

Et lite utvalg av bukser som Nick Johannessen har i garderoben. Samtlige brettes opp. Foto: Audun Hageskal

Kona Elin ser opp fra pc-skjermen og skyter raskt inn et par setninger som i alle fall gir et visst inntrykk av nettopp det.

– Du fyller jo flere rom. Du har i alle fall en mye større garderobe enn meg. Det er jo det du har på soverommet og i gangen. Ja, og så lageret i kjelleren.

– Et eget lager i kjelleren?

– Ja, eller et slags oppbevaringsrom, da. Men det selger jeg ting fra også. Klær som ikke passer eller jeg vil bytte ut. Men jeg vet ikke hvor mange plagg jeg har. Det vil jeg ikke vite heller, sier Johannessen.

Likte du denne saken? Klikk her for å dele den med dine venner på facebook!