Han har besøkt alle verdens land. Nå vil Gunnar Garfors ta sin åttende verdensrekord.

– Jeg regner med å runde 150 reisedøgn i 2017, sier Gunnar Garfors.

Dagene mellom 6. og 9. juni blir nok likevel de mest hektiske av globetrotterens dager på reisefot i år. Da skal han forsøke å kapre åttende sjuende verdensrekord sammen med Erik de Zwart og Ronald Haanstra fra Nederland, Derek Bell fra Storbritannia og artisten PelleK fra Norge, når de håper å komme seg jorda rundt raskere enn noen har gjort før dem.

LES OGSÅ: TORBJØRN HAR BESØKT 121 LAND – UTEN Å BRUKE FLY

For å klare det, må reisefølget innom seks verdensdeler på under 63 timer og 47 minutter, som dagens rekord lyder på. Alt ved hjelp av vanlige rutefly.

42-åringen legger ikke skjul på at det må en god porsjon flaks til for at verdensrekorden skal gå i boks.

– Dette kan kanskje bli den mest imponerende rekorden av alle. Hvor stor er sjansen for at du faktisk slår den gamle verdensrekorden, og hva må til for at det skal gå?

– Om alt går akkurat etter flyrutene, så slår vi den gamle rekorden med 22 minutter. Vi har med andre ord minimale marginer. Så flyene må rett og slett være i rute, vi må unngå tekniske problem, passkontrollørene må være passelig raske og sikkerhetskontrollkøene bør kunne måles i desimeter, ikke i hundremeter. Tropiske stormer er heller ikke høyt på ønskelista, med mindre de blåser i riktig retning og gir oss heftig medvind. Jeg regner med at vi skal klare det akkurat så vidt, men mye kan altså gå galt.

LES OGSÅ: PÅ DETTE HOTELLET SKAL ALLE ROM HA TAPPEKRAN OG SUITENS BOBLEBAD FYLLES MED ØL

Fristende adrenalinkick

Lysten på nye eventyr er ifølge Norges mest bereiste mann det som gjør at han stadig vekk pakker kofferten. Et verdensrekordforsøk er likevel ikke dagligdags, selv om han har sanket totalt sju av dem tidligere.

– Lite er så spennende som et adrenalinkick av et verdensrekordforsøk. Legg til gode venner, og du har en perfekt miniferie, sier Garfors ei uke før de fem drar ut på reise.

Les også: De hadde knapt rørt en sykkel siden barndommen. Nå har Lasse og Anders syklet halve Australia rundt

Selv om han er reisevant, er det mye planlegging som kreves før følget drar ut på tur denne gangen. Mange timer er brukt for å finne en reiserute som gjør det mulig å slå dagens rekord, i tillegg til enda flere timer for å optimalisere ruta.

En reisestafett

Klokka 21 tirsdag :veld går startskuddet for reisen, uten at Garfors vil avsløre noe mer nøyaktig enn at start og slutt for verdensrekordforsøket vil finne sted i Afrika.

Hva som venter de fem, beskriver han på følgende måte:

– Jeg tror stafett blir det mest treffende. Vi skal bytte på å springe først, sånn at de andre kan ligge bak og hvile, sier Garfors lurt.

Gå ikke glipp av vår neste artikkel – klikk her og følg Divergent på Facebook!