Mange av landets innbyggere irriterer seg over Islands enorme turistvekst. Andre gjør hva de kan for å tiltrekke seg flere.

At øl skal være bra for både hår og skjegg, er ikke noe nytt. For lengst har svenske Snask kommet med verdens første dusj-øl, eller shower beer, på markedet. Et produkt som ifølge mennene bak også kan brukes som balsam.

Tidligere i år ble det i tillegg klart at bryggerigiganten BrewDog er i gang med planleggingen av sitt eget hotell, som blant annet skal inneholde tappekran på alle rom samt eget øl-badekar i suiten.

LES OGSÅ: FORSKERNES ØL-OPPDAGELSE VEKKER OPPSIKT VERDEN OVER

Men på Island er man for lengst kjent med den positive effekten brygget kan på kropp og hår. Og hos Bjórböðin spa kan du allerede nå ta deg et bad – i et badekar med øl.

Ny turistattraksjon

– Ideen kom fra eieren av Kaldi bryggeri, Agnes Sigurðardóttir. I 2008 besøkte hun Tsjekkia og prøvde et øl-bad der borte. Siden har det vært hennes store drøm å få til det samme her på Island, forteller Ragnheiður Ýr Guðjónsdóttir ved Bjórböðin spa.

Les også: 11 steder du bør reise i vinter

Det lille tettstedet Árskógssandur har med det fått en ny turistattraksjon, etter at spaet åpnet i juni i år. Ifølge Guðjónsdóttir har mottakelsen vært svært god så langt.

Og selv om Aftenposten i sommer omtalte den utfordrende turistveksten på Island, som talte 1,8 millioner besøkende i fjor, som noe innbyggerne begynte å irritere seg over, er det langt ifra tilfellet for personene bak landets første øl-spa.

Gjærne det

– Folk er virkelig interesserte og ivrige etter å prøve. Det går med ti liter øl i hvert badekar. I tillegg tilsetter vi fem liter med gjær, forklarer hun.

Øl-badet er klart. Den som hopper oppi får også sin egen tappekran til disposisjon.

Og for den som er redd for å lukte som en fuktig natt på byen etterpå, kan det være verdt å merke seg at ølet og gjæret ikke skal vaskes av etter noen få minutter i badekaret.

LES OGSÅ: DA KOLLEKTIVET FIKK ET LEDIG ROM, FIKK BJØRN EN IDÉ. FEM ÅR SENERE BRYGGER HAN OG AMUND ØL PÅ HELTID.

– Man dusjer ikke før det har gått flere timer. Men det har en ekstremt kraftig effekt på kroppen og huden. Det både renser og tilfører fuktighet, forsikrer Guðjónsdóttir.

Island er kjent for sine varme kilder. Vil dette bli det neste store landet blir kjent for, tror du?

– Vi håper det! Alle som har prøvd så langt, har i alle fall vært veldig fornøyde, sier Guðjónsdóttir.

LIKTE DU DENNE SAKEN? FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG FÅ VARSEL HVER GANG VI LEGGER UT NYTT INNHOLD!