I hard konkurranse ble det til slutt Kenneth Hermansen som kunne krone seg med tittelen Norges beste skjegg.

– Det er helt ubeskrivelig. Se på den gjengen her da! Det er hard konkurranse, altså. Og så vinner jeg. Det er helt utrolig, alle oss ti hadde fortjent å vinne, sier Kenneth Hermansen etter å ha mottatt prisen for Norges beste skjegg foran nærmere 200 tilskuere på Månefisken i Oslo lørdag kveld.

I konkurranse med ni andre finalister, var det mannen fra Østfold som til slutt gikk til topps. Da satt til gjengjeld også jubelen løst.

– Jeg hadde et bittelite håp om å bli blant finalistene. Så går det helt til topps. Det er ikke til å tro, sier 34-åringen ekstatisk.

Se bildeserie fra arrangementet nederst i saken

Dommerpanelet bestående av profesjonelle barberere, fikk ingen lett oppgave med å kåre vinneren, og mannen bak arrangementet, Morten Bråthen, hadde allerede på forhånd varslet om beintøff konkurranse blant finalistene.

LES MER OM MORTEN BRÅTHEN I DETTE PORTRETTINTERVJUET

 

Klemmer og gratulasjoner strømmer på under intervjuet. Med det dommerne beskriver som et «powerskjegg» har østfoldingen sikret seg tittelen.

Forberedelsene mot den store konkurransen har vært lang. Tirsdag var han innom barbereren for å gjøre siste finish, men helskjegget har han hatt i omkring seks år. Men så, for to år siden, var det slutt.

– Jeg fikk så mye hudproblemer at jeg måtte ta alt. Det var trist, men det måtte gjøres. Så har det tatt to år å komme tilbake dit jeg er i dag, forteller Hermansen, som legger til at han ikke har noe bestemt mål med skjegget.

– Men det skal bli både lengre og større, det kan jeg love, sier vinneren og gliser.

LES OGSÅ: MED SKJEGGET I GLASS OG RAMME

Fire vinnere

Hermansen var ikke den eneste vinneren lørdag kveld. Også i kategoriene årets rookie (debutant/nykommer), beste mustasje og beste store skjegg ble det delt ut premier. De som gikk helt til topps var henholdsvis Rafael Marczak, Lars Rasvik og Nils Kåre Fugelsnes.

– Dette har vært en utrolig bra kveld. Tusen takk til alle som kom. Nå må vi feire vinnerne, sier Bråthen som en oppsummering før festen fortsetter på Månefisken.

GÅ IKKE GLIPP AV VÅR NESTE SAK OM SKJEGG – KLIKK HER OG FØLG DIVERGENT PÅ FACEBOOK!